Wat?

BROEIHAARD KUNSTENFESTIVAL VOOR EN DOOR JONGEREN LIER PLATFORM VOOR JONGE KUNSTENAARS INSPIREREND FESTIVAL ART, FOOD Á DRINKS VRIJDAGAVOND 28 & ZATERDAG 29 APRIL 2017 LOKALE HELDEN IN DE KIJKER ;-) GRATIS WORKSHOPS DEELNEMEN?

Wanneer?

Vrijdagavond 28 april & zaterdag 29 april 2017.

Waar?

Het kunstenfestival vindt plaats op vrijdagavond 28 en zaterdag 29 april in Jeugdcentrum Moevement, in Jeugdhuis De Moeve, in het Liers Cultuurcentrum en al de openluchtruimte daartussen.

Organisatoren

Hieronder vinden jullie alle organisatoren van BROEIHAARD kunstenfestival 2017.
We stelden hen drie vragen: Wat wil jij realiseren met BROEIHAARD? Wat is je sterkste karaktertrek? Wat betekent kunst voor jou?

Lio Degrauwe

Kunst is een medium om iemands persoonlijkheid tot uiting te laten komen. Ik wil met BROEIHAARD jongeren de kans geven te experimenteren, ze een platform bieden om zich binnen hun eigen kunstdiscipline te tonen. En ze een leerrijke, creatieve en inspirerende omgeving bieden. Mijn grootste talent is mijn enthousiasme, waardoor ik anderen kan motiveren.

Liesbet De Vos

Kunst vind ik net zo geweldig omdat het voor iedereen kan betekenen wat hij/zij maar wil. Mijn sterkste eigenschap: toewijding. Als ik iets wil, wil ik dat voor de volle 100% en zal ik nooit opgeven tot mijn doel bereikt is. Ik hoop dat we met BROEIHAARD kunnen tonen dat Lier en omstreken vol jong creatief talent zit. En dat we er samen voor kunnen zorgen dat iedereen een kleine stap in de kunstwereld kan zetten en van daaruit ervaringen kan opdoen.

Maxim Van Cauwenberge

Kunst is van iedereen en voor iedereen! Zeker door jongeren. Let us help them show the world! Extravagant? Opvallen althans toch, zo kan je mij wel noemen. Kunst is naar mijn mening de universele taal dat als enige ons individu kan overstijgen.

Els Dillen

Er is jong wakker talent dat verdient getoond/gevierd/bejubeld te worden. Ik ben nieuwsgierig naar alles. Kunst is belangrijk, samenkomen is belangrijk, en voilà BROEIHAARD is belangrijk.

Simon Robeyns

Ik wil mijn verdoken grafisch werk tonen aan diegene die ervoor openstaan. Mijn sterkste karaktertrek? I don't give a fuck. Ik zal proberen er iets van te maken, lukt het niet? Well at least I gave it a try. Misschien mijn echt sterkste karaktertrek? Ik ben rechtuit, en ik hou wel van mensen die rechtuit zijn, vooral gericht naar mij toe.

Lia Lotte De Boe

Jonge mensen hebben iets te vertellen en dat kunnen ze doen bij en met ons op een toffe, toegankelijke manier. Kunst is vrijheid en een kans om iets te leren van de ander. Ik wil zelf heel mijn leven lang leren over alles wat er zoal beweegt in de wereld, en kunst is een manier om die beweging vast te leggen. Leergiering- of nieuwsgierig dus! Ik babbel ook graag over de onnozelheid van de zin van het leven.

Ruben Vermeulen

Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen die een passie in zich heeft, en deze wilt delen met de buitenwereld, dit op de een of andere manier ook moet kunnen doen. BROEIHAARD is hier hét perfecte voorbeeld voor. Want kunst is net dat deel van iemands persoonlijkheid dat niet onder woorden te brengen valt. Ik hoop mensen warm te kunnen maken voor ons project, te kunnen vertellen over wie we zijn en wat we doen, dat ligt nu eenmaal in mijn aard.

DORIEN VAN ROOSBROECK

Zoekend naar een prikkel om andere jongeren aan te sporen zich te laten dragen door een cultuurwolk.

ANNA VAN SUETENDAEL

Het element van verassing. Ik ben een klein meisje maar vergist u zich niet, mijnen teut is groot. Kunst is mooi/slecht/interessant/belachelijk/echt/onnozel. Alles. Plezier en vertier (en kunst) voor allemaan. De rest is bijzaak. Buiten dan misschien de bar.

LENA MICHIELS

Lore Gyzels

Ik wil jongeren de kans geven zichzelf beter te leren kennen, hen te laten groeien. Hen de kans geven hun talent(en) te tonen. Ik ben een enthousiast persoon en zal niet snel opgeven. Kunst is alles, kunst is een levensechte droom.

Laurien Van Der Auwera

Jongeren moeten kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze moeten uitblinken in hún kunst, iets dat voor zichzelf spreekt, gemaakt vanuit eigen gevoelens en gedachten. Ik ben heel nieuwsgierig naar en enthousiast over nieuwe dingen.

Alison Vermeirsch

Creatieve dromer die b(r)oeiende, artistieke jongeren wilt ontdekken, inspireren en motiveren. Als dat kan met een frietje in de hand, des te beter.

Mirre Verhoeven

Ik ben nieuwsgierig naar gedachten die geen woorden vinden, naar klanken die hun beelden verblinden. Ik vraag mij af of het wel echt tijd is, of tijd wel echt is. BROEIHAARD moet zichzelf achterlaten in het publiek haar gedachten, het moet bezoekers de zwaarte van de gravitatie laten voelen, hen metamorfoseren tot hun machtigste schaterlach, voorbij hun waanzinnigste angst. Kunst is voor mij het litteken van doorleefde verhalen die de realiteit kunnen verslinden, het is het zinderen van iemands bitterzoete krassen op de werkelijkheid doorheen je lichaam.

Liselotte Van De Casteele

Ik wil een ontmoetingsplaats creëren waar mensen kunnen genieten van creaties van kunstzinnige jongeren. Mijn sterkste karaktertrek is mijn 'liselottigheid' oftewel joligheid! Voor mij is kunst soms mooi, soms lelijk maar altijd van betekenis.

Jasper Depraetere

Ik wil mensen aanzetten tot creativiteit, een plaats creëren waar alle kunstdisciplines elkaar ontmoeten en daarbovenop wil ik iedereen een kans geven om zich te ontplooien in zijn/haar talent. BROEIHAARD in ieders gedachten is een mooie droom.‬ ‪Mensen die me kennen, weten dat ik organisatorisch goed in elkaar zit. Muziek is mijn passie en ben steeds positief ingesteld.‬‬‬‬

Ehren Verelst

Ik wil mensen een kunstenfestival geven dat het waard is in hun agenda op te schrijven! Geen excuses meer, maar gewoon in actie schieten en kunst beleven, op alle mogelijke manieren. Hm mijn sterkste karaktertrek... Mijn 'alles of niets'-mentaliteit. Altijd tot het uiterste gaan en niet snel opgeven. Kunst is voor mij een uitgebreid zelfonderzoek, dat zowel antwoorden als nog meer verwarring kan bieden. (Meestal het laatste.)

Stijn Van Loock

Met BROEIHAARD wil ik graag onze goesting om met kunst bezig te zijn overbrengen want goesting is aanstekelijk. Daarbovenop willen we een omgeving creëren waarin het mogelijk is voor nieuwe artiesten om open te bloeien. Mijn sterkste punt is mijn sterk logisch denkvermogen. Voor mij kan kunst gebruikt worden als communicatiemiddel om dingen mee te verkondigen die te belangrijk zijn om er veel woorden aan vuil te maken.

An-Sofie Gysemans

Het is heerlijk om jonge organisatoren te ondersteunen en een podium te creëren voor jong artistiek talent. Als dat jong talent en die jonge organisatoren dan nog eens openbloeien en elkaar besmetten, spat het geluk van me af.

Magali Hoefkens

BROEIHAARD wil talent tonen. Talent door jongeren, aan jongeren. Met een enthousiaste en zeer gedreven ploeg zal het ons lukken om een kunst- en talentenparadijs voor te schotelen. Kunst is voor mij nadenken over het leven, versteld staan, genieten van andermans talent en zelf geprikkeld worden om je eigen talent uit te pluizen.

Waarom?

Waarom zou je zeker naar BROEIHAARD moeten komen?

Broeierige cellen die niet kunnen wachten om hun creativiteit op je los te laten.

Relaxen met een drankje en vrienden, wat moet je nog meer hebben?

Ontmoet nieuwe mensen waarmee je misschien eenzelfde passie deelt.

Er is voor ieder wat wils, je vindt er dans, theater, muziek, tekenkunst en zoveel meer.

Iedereen is welkom.

Heerlijke hapjes en drankjes.

Artistiek festival voor jong en oud.

Aangename sfeer.

Redenen genoeg om te komen!

De kans om nieuw opkomend talent te ontdekken.

Programma

INSCHRIJVEN

De inschrijvingen voor Broeihaard 2017 zijn afgesloten. Jammer maar helaas.

Vragen?

Waar en wanneer vindt het festival plaats?

Het kunstenfestival vindt plaats op vrijdagavond 28 en zaterdag 29 april in Jeugdcentrum Moevement, in het Liers Cultuurcentrum en al de openluchtruimte daartussen.

Hoeveel gaat dat hier kosten?

Das nu is straf he, maar de inkom is VOLLEDIG GRATIS! We voorzien zelfs een programmatieboekje met een plattegrond aan de infobalie!

Wat als ik nu een hongerke krijg of dorst heb?

Op BROEIHAARD voorzien we een volledig uitgeruste bar met drank, frisdrank. Lekkers zal er zeker ook aanwezig zijn.

Kan ik hier ook binnen met mijn rolstoel?

Het volledige festival is perfect toegankelijk met een rolstoel.

Hoe geraak ik daar nu feitelijk?

BROEIHAARD kunstenfestival ligt op 900 meter of 11 minuten wandelen van de Grote Markt. Je geraakt vlot met bus 1 vanaf het station tot vlak aan het festival.

Kan ik m’n jas ergens achterlaten voor als ik het warm heb?

Er is een vestiaire waar je je spullen kwijt kan. Maar opgepast de vestiaire is wel onbewaakt en dus op eigen risico.

Wanneer kom ik de timetable te weten?

De timetable zal begin april bekend gemaakt worden, volg de Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Kan ik nog als artiest meedoen?

Artiesten van alle disciplines kunnen zich kandidaat stellen van 20 februari t.e.m. 18 maart.

Mag ik wel binnen met mijn camera?

Je mag zeker binnen met elk cameratoestel dat je ook maar bezit! Je mag overal foto’s nemen, maar vergeet zeker niet de #broeihaard17 te gebruiken.

Kan ik deelnemen binnen verschillende disciplines?

Hoe meer creatief, hoe beter! Schrijf je per discipline wel even apart in.

Hoe kan ik foto's uploaden?

Foto's kan je niet rechtstreeks op onze website uploaden, je kan jouw foto's/tekeningen uploaden op een cloud service zoals OneDrive, Google Drive, Dropbox, iCloud, ... en dan een hyperlink naar deze bestanden toevoegen aan je inschrijving.

Contact

In samenwerking met Jeugdcentrum Moevement en Liers Cultuurcentrum. Met de steun van Vlaanderen, Provincie Antwerpen, Stad Lier, Lokale Helden - Poppunt, Week van de Amateurkunsten. Wil je graag meer weten? Laat iets weten!

De Moeve vzw
Aarschotsesteenweg 1
2500 Lier


0497/94.75.53


an‑sofie@moeve.be


@BroeihaardKunstenfestival


@Broeihaard_Kunstenfestival

#BROEIHAARD2017